We verkochten ons belang in Clay

jun 21, 2017

Waarom bestaan er eigenlijk nog sleutels? En waarom kan je je deur niet gewoon openen met je iPhone? Zes jaar geleden, op 6 augustus 2011, begon ons avontuur met Clay. We herkenden de vragen over sleutels en deuren, zagen een kans en stapten in als founder, participant, én adviseur. 

Het bleek een mooi bedrijf in wording. Want na een pioniers-begin, groeide Clay in de jaren daarna uit tot een toonaangevend bedrijf: marktleider op het gebied van smart locking, zoals de industrie het noemt. Samen met Salto Systems uit Spanje – de later ingestapte strategisch aandeelhouder – leverde Clay locking systemen aan klanten in meer dan dertig landen.

Na 5 jaar, eind 2016, was het succes van Clay overduidelijk. We concludeerden dat de markt en de gebruiker klaar waren voor de evolutie van de fysieke sleutel. Clay stond aan de vooravond van verdere groei en wereldwijd succes.

Op 12 mei van dit jaar hebben we onze participatie in Clay verkocht aan de Salto Group. Een gewéldig succes voor álle partijen.

Om die groei te faciliteren waren alle aandeelhouders het er unaniem over eens dat Clay zou integreren binnen Salto Systems. Clay zou honderd procent onderdeel worden van de Salto Group. Zo geschiedde. Op 12 mei van dit jaar hebben we onze participatie in Clay verkocht aan de Salto Group. Een gewéldig succes voor álle partijen.

Voor ons is deze Clay-case wederom het bewijs dat een bedrijf binnen vijf tot zeven jaar een speler van betekenis kan worden, of marktleider.

Mits je de juiste dingen doet.

Krijg je hier lichtjes van in je ogen?
Neem contact op.

Lees hoe het begon met Clay my-clay.com/blog/how-it-all-started/
Meer over Clay my-clay.com
En meer over Salto Systems saltosystems.com/en/

Vind je dit een interessant artikel en wil je op de hoogte blijven?
Meld je dan nu aan voor de nieuwbrief. Of neem contact met ons op.

Wil je hier meer over weten?