Invint, sinds 1993

Invint is een private investment company die mensen en bedrijven
met de juiste mentaliteit helpt om hun ambities te verwezenlijken

Invint, sinds 1993

Invint is een private investment company die mensen en bedrijven
met de juiste mentaliteit helpt om hun ambities te verwezenlijken

Sinds 1993

Bij INVINT ondernemen we al sinds 1993. Lees hieronder onze geschiedenis en een aantal van onze belangrijkste gebeurtenissen.

2020
juli 27

Youfone neemt een belang in Datri

Youfone neemt een belang in Datri

Rotterdamse telecomprovider Youfone heeft een belang genomen in Datri, het bedrijf dat geavanceerde technologie eenvoudig en toegankelijk maakt voor bedrijven. Hiermee wil Youfone haar diensten in de zakelijk markt introduceren. De samenwerking met Youfone ziet Datri als een perfect voorbeeld van een hoogwaardige, innovatieve samenwerking die waarde toevoegt voor hun businesspartners en de zakelijke eindklanten. Net als de afgelopen jaren zal Invint als investeerder ook de komende jaren Datri met trots ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling.

april 10

Bitfactory eerste in de Emerce top 100

Bitfactory eerste in de Emerce top 100

Goed nieuws! Bitfactory, het bedrijf waar wij vanaf 2017 al in investeren is op een gedeelde eerste plek geëindigd van de Emerce top 100.  Wij van INVINT zijn trots dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren om ze naar deze positie te krijgen.  De Emerce 100 is een jaarlijkse uitgave van Emerce waarin ze weergeven hoe beslissers uit de online industrie de prestaties beoordelen van dienstenleveranciers, verdeeld over tientallen categorieën. Waar Bitfactory vorig jaar pas voor het eerst op de lijst stond, behoren zij nu dankzij deze titel tot de beste E-business bedrijven van Nederland.

maart 21

Een nieuwe Startup

Een nieuwe Startup

Begin 2020 is Invint de samenwerking aangegaan met Please ask m. Please ask m heeft een product ontwikkeld genaamd ‘m’ wat in 2019 ontwikkeld is als prototype door Postillion Hotels. m is op dit moment volledig in werking bij 7 hotels en wordt continu verbeterd, getest en doorontwikkeld. Invint zal Please ask m gaan helpen om van het prototype een professionele SaaS (Software as a Service) oplossing te maken dat klaar is voor de markt.

februari 21

CM.com beleeft beursdebuut

CM.com beleeft beursdebuut

In januari 2018 is Invint gaan investeren in Dutch Star Companies One. Dutch Star Companies ONE, is een investeringsverhikel waar vermogende ondernemers samenkomen om hun kennis, kunde en kapitaal te bundelen. Dutch Star Companies One is op 21 februari 2020 gefuseerd met CM.com wat na 21 jaar gezorgd heeft voor een beursgang van CM.com. CM.com zal de komende jaren op zoek gaan naar innovatieve manieren om mensen met elkaar in contact te brengen. Met de fusie is het plan dat de technologie onderneming daarbij een jaarlijkse omzetstijging van 30 procent zal behalen. Invint zal als passieve investeerder CM.com nauwlettend volgen.

2017
november 17

INVINT SPONSORT NEDERLANDS KAMPIOEN FREESTYLE SKIËN

INVINT SPONSORT NEDERLANDS KAMPIOEN FREESTYLE SKIËN

Gedreven en passievol, dat is wat Isabelle Hanssen (23) het beste omschrijft. Begonnen met freestyle skiën in 2009 en reist nu de hele wereld af om deel te nemen aan Internationale wedstrijden op het onderdeel halfpipe. Haar leven staat in het teken van haar passie volgen, haar droom najagen en wat er ook gebeurd hiervoor te strijden. Dit is ook waar INVINT voor staat, hard werken en het volgen van je dromen. INVINT wil zaken doen op het hoogste niveau, en Isabelle wil sporten op het hoogste niveau. Om dit te bereiken moet je hard werken, gefocust werken, doorzetten, nieuwe wegen vinden of creëren en nooit opgeven.

2000
januari 20

Millenium Bug

Millenium Bug

De hele Wereld stond in brand. De Millenium bug zou de wereld verstoren en alle computer sop stil zetten. Dit zou ook gelden voor de industry. Axoft als IT specialist voor de olie en gas industrie kreeg een aantal opdrachten om te onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn en inderdaad zouden een flink aantal systemen stoppen op 31 december om 00.00. Door dit van te voren te signaleren en systemen te repareren of vervangen draaide de fabrieken en kantoor waar Axoft haar onderzoek gedaan had gewoon door. Dit resulteerde in een groot aantal zeer tevreden klanten en een geweldig jaar voor Axoft.

1999
december 20

Verhuizing en naamswijziging

Verhuizing en naamswijziging

Op 20 december verhuisd KCI Datasystems naar een nieuwe pand en besloot zich los te maken van het engineeringsbureau KCI met een andere naam: Axoft. Axoft wordt de specialist op IT gebied voor de olie en gas industrie. We leveren IT oplossingen maar ontwikkelen ook ons eerste eigen software product Chooser wat een enorm succes zou worden.

september 21

Nieuwbouw kantoor KCI Datasystems

Nieuwbouw kantoor KCI Datasystems

De groei van KCI Datasystems zette door en ondertussen met ruim 30 medewerkers werd de huidige ruimte te klein. Op 21 september viel het besluit, ze gingen hun eigen nieuwbouw kantoor bouwen. Het nieuwe kantoor werd gevestigd op het oude Wilton Feyenoord terrein in Schiedam naast de destijds nieuwe 2e Beneluxtunnel.

1994
december 19

Kennis maken met de Olie en Gas wereld

Kennis maken met de Olie en Gas wereld

Als IT specialist voor de olie en gas industrie leverde KCI Datasystems de eerste document management systemen op voor Clyde Petroleum. Het eerste documentloze boorplatform was geboren en KCI Datasystems was de eerste leverancier en partner bij het documentloze boorplatform ter wereld.

juni 8

KCI Datasystems B.V.

KCI Datasystems B.V.

Op 8 juni 1993 werd samen met het bekende engineeringsbureau KCI Engineering B.V de IT tak, KCI Datasystems opgericht. Een joint venture waarbij Xander de leiding over de IT tak kreeg. Hierbij was de eerste investering een feit.

1993
december 2

Ons avontuur begon in het Westland

Ons avontuur begon in het Westland

Voor 1993 was Xander al aan het ondernemen en had hij al een aantal kleine bedrijfjes gestart en kreeg hij de smaak van het ondernemen te pakken. Midden in het Westland waren de tuinders zijn eerste klanten met de verkoop van computers en eigen gemaakte software. Eind 1993, op 2 december 1993, werd het steeds serieuzer en richtte Xander zijn eerste Holding B.V. op met het doel om zijn eerste echte bedrijf op te richten. Dit bedrijf was KCI Datasystems B.V.