Onze geschiedenis

sinds 1993 actief met ondernemen

Sinds 1993

Bij INVINT ondernemen we al sinds 1993. Lees hieronder onze geschiedenis en een aantal van onze belangrijkste gebeurtenissen.

2020
maart 21
januari 21

CM.com

CM.com

en dan hier een stukje over de investering in CM.com.

2000
januari 20

Millenium Bug

Millenium Bug

De hele Wereld stond in brand. De Millenium bug zou de wereld verstoren en alle computer sop stilt zetten. Dit zou ook gelden voor de industry. Axoft als IT specialist voor de olie en gas industrie kreeg een aantal opdrachten om te onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn. En inderdaad zouden een flink aantal systemen stoppen op 31/12 om 00.00. Door dit van te voren te signaleren en systemen te repareren of vervangen draaide de fabrieken en kantoor waar Axoft haar onderzoek gedaan had gewoon door. Een groot aantal zeer tevreden klanten en een geweldig jaar voor Axoft.

1999
december 20

Verhuizing en naamswijziging

Verhuizing en naamswijziging

We verhuizen naar ons nieuwe pand en besluiten om ons los te maken van het engineeringsbureau KCI met een andere naam: Axoft. Axoft wordt de specialist op IT gebied voor de olie en gas industrie. We leveren IT oplossingen maar ontwikkelen ook ons eerste eigen software product Chooser wat een enorm succes zou worden.

september 21

Nieuwbouw kantoor KCI Datasystems

Nieuwbouw kantoor KCI Datasystems

De groei van KCI Datasystems zet door en ondertussen met ruim 30 medewerkers wordt de huidige ruimte te klein. Het besluit valt, we gaan ons eigen nieuwbouw kantoor bouwen. Op het oude Wilton Feyenoord terrein in Schiedam naast de destijds nieuwe 2e Beneluxtunnel wordt er gebouwd.

1994
december 19

Kennis maken met de Olie en Gas wereld

Kennis maken met de Olie en Gas wereld

Als IT specialist voor de olie en gas industrie leverde KCI Datasystems de eerset document management systemen op voor Clyde Petroleum. Het eerste documentloze boorplatform was geboren en KCI Datasystems was de eerste leverancier en partner bij het eerste documentloze boorplatform op deze wereld.

juni 8

KCI Datasystems B.V.

KCI Datasystems B.V.

Samen met het bekende engineeringsbureau KCI Engineering B.V. wordt de IT tak, KCI Datasystems opgericht. Een joint venture waarbij Xander de leiding over de IT tak krijg. De eerste investering was een feit.

1993
december 2

Ons avontuur begon in het Westland

Ons avontuur begon in het Westland

Voor 1993 was Xander al aan het ondernemen en had hij al een aantal kleine bedrijfjes gestart en had hij de smaak van het ondernemen te pakken. Midden in het Westland waren de tuinders zijn eerste klanten met de verkoop van computers en eigen gemaakte software.

Eind 1993, op 2 december 1993 om precies te zijn, werd het allemaal serieuzer en richte Xander zijn eerste Holding B.V. op met het doel om zijn eerste serieuzere bedrijf op te richten. KCI Datasystems B.V.