Groeien met je bedrijf? Dan eerst stoppen met die bullshit!

mrt 28, 2017

Ben jij een ondernemer die – eigenlijk – maar wat in de ruimte kletst? Of behoor jij tot het soort ondernemers dat het gewoon dóet? Ik merk iedere keer dit essentiële verschil. Een verschil dat bepaalt of je bedrijf echt kan groeien. Of niet. Stoppen met die bullshit dus.

Iedere dag ontmoet ik nieuwe ondernemers. Nou ja, er zal weleens een dag tussen zitten dat het niet zo is, maar over het algemeen schud ik aardig wat handen van ondernemers over de hele wereld. Beginnende ondernemers, hele jonge, of al wat oudere. Ervaren ondernemers, met kleine of grote bedrijven en met kleine of grote ambities. Ieder mens en zijn behoefte is uniek, dus iedere ondernemer ook.

Omdat het doel van invint is ondernemers te helpen bij het groter maken van hun bedrijf, praat ik veel met de ondernemers van de bedrijven waarin wij participeren. Ook praat ik met de ondernemers van nieuwe bedrijven waar we mogelijk in gaan participeren.

Wat heb ik toch een geweldig leven, denk ik dan. Dat ik al die mensen mag spreken en dat ik steeds beter doorkrijg wanneer iets gebakken lucht is en wanneer iets uit het hart komt. Degenen die vanuit hun hart spreken, hebben met elkaar gemeen dat ze doen wat ze zeggen. Hoewel… ook hier zitten mensen tussen die niet doorpakken.

Geen spreekwoordelijke daad bij het woord, maar excuses en onlogische acties.
Bullshitten noem ik dat.

Ik ben geïnteresseerd in doeners

Het bouwen van een écht mooi bedrijf is namelijk niet eenvoudig. Zonder echt goed idee wordt het immers niks. Met een goed idee, maar zonder de juiste mensen, wordt het ook niks. En zelfs als aan die voorwaarden voldaan is en wat dat betreft de lichten op groen staan, wordt er nog veel gebullshit, merk ik vaak.

Ondernemers die blijven zitten wachten op de miljoenen van een investeringsmaatschappij (wij zullen dat dus niet zijn), of die roepen dat je met dertig uur per week een team kunt aansturen, terwijl ze van hun mensen verlangen dat zij er wel vijftig uur zijn.

Geen leider zijn op momenten dat het nodig is, is ook zo’n bullshit actie.

Wil je weten wat je wél moet doen. Ga dan met ons in gesprek. Wij hebben een 100-stappenplan ontwikkeld op basis van jarenlange kennis en ervaring.

Wij geloven dat als je a) stopt met bullshitten en b) begint bij stap één van dit plan, je bedrijf echt zal groeien.

Doe het gewoon!

Neem contact met ons op!

Vind je dit een interessant artikel en wil je op de hoogte blijven?
Meld je dan nu aan voor de nieuwbrief. Of neem contact met ons op.

Wil je hier meer over weten?