Op innovatiejacht in Azië

nov 11, 2015

De afgelopen weken is Xander op reis geweest naar Azië. Achtereenvolgens werden steden als Bangkok, Hongkong en Taipei aangedaan. Enerzijds om inspiratie op te doen en anderzijds te kijken naar innovaties op technologiegebied.

De meest opvallende conclusies van deze reis zijn:

  • De tijd dat deze landen producten maakten van matige kwaliteit is voor een groot gedeelte over, de producten die uit deze landen komen zijn gewoon goed, er wordt kwaliteit geleverd.
  • Prijzen van ontwikkeling en mensen beginnen al flink in de buurt van ons te komen.
  • De snelheid waarmee innovaties in deze landen gaan is ongelooflijk. Steden als Bangkok en Taipei ontwikkelen zich in een enorm tempo op innovatiegebied.
  • Ook op sociaal vlak worden dit soort landen steeds capabeler en lijken ze steeds meer op westerse landen met westerse normen en waarden, alhoewel het nog lastig blijft om er zaken te doen. Maar als je hier mee om kunt gaan, bieden deze landen steeds meer kansen op om mee samen te werken.

De volgende reis gaat in januari 2016 naar de CES in Las Vegas waar de allernieuwste ontwikkelingen gepresenteerd worden met als thema van de beurs ‘Technology Changing the World’.

Vind je dit een interessant artikel en wil je op de hoogte blijven?
Meld je dan nu aan voor de nieuwbrief. Of neem contact met ons op.

Wil je hier meer over weten?