Investeren in

bedrijven, vastgoed en initiatieven

Invint investeert in bedrijven, vastgoed en initiatieven waarmee we groei en impact willen realiseren. Onze jarenlange ervaring vertaald zich in een groot aantal werkmethoden en overtuigingen die we inzetten om de directie van onze participaties te helpen.

Investeren

Ondernemen betekent soms dat er extra geld nodig is. Wij investeren mee. Geld om snéller te gaan. Wij brengen eigen geld in en  bezitten aandelen. Zo doen we écht mee en zijn we committed aan het bedrijf. Het voelt als een stukje van ons. We vieren de overwinningen mee en delen in de pijn. Op de stoel van de ondernemer of de directie gaan wij nooit zitten. Wel nemen we een zetel in de Raad van Advies.

Coachen

Onze ervaring staat tot je beschikking. Wij hadden successen en maakten fouten: profiteer ervan. Bij ons de nadruk ligt op het sámen ondernemen. Onze rol is coachend. We werken vanuit een enorme berg ervaring, want grote stappen nemen en een groei van betekenis doormaken, dat hebben we al eerder gedaan. Bovendien zetten we ons netwerk voor je in. We coachen de ondernemer en/of het managementteam en helpen hen hun doelen te realiseren.

Invint stappenplan

Om van 1 naar 100 miljoen te gaan, begin je met stap één. Een duidelijke richtingaanwijzer naar de gewenste groei. Ga niet zelf zitten puzzelen. Gebruik wat al gedaan is. Door ons bijvoorbeeld. Wij hebben onze kennis en ervaring tot een invint-stappenplan gemaakt. Wie slim is maakt gebruik van dit plan als duidelijke richtingaanwijzer naar de gewenste groei. Begin met stap één.

Dashboard

Een piloot kan ook niet zonder dashboard; meten is weten. Wij brengen de performance van de organisatie overzichtelijk in kaart. Of je nu ondernemer bent, aandeelhouder, of iemand die veel bedrijven in de gaten houdt; inzicht in een aantal waarden en factoren die van invloed zijn op een bedrijf is cruciaal. In ons grafisch overzichtelijke Dashboard is alles piekfijn te beoordelen. Inzicht door overzicht.

Dutch Star Companies II 

Investeringsverhikel

Dutch Star Companies ONE II, is het vervolg van het succesvolle Dutch Star Companies I. Deze SPAC is een investeringsverhikel waar vermogende ondernemers samenkomen om hun kennis, kunde en kapitaal te bundelen. Het bedrijf is op 19 november 2020 naar de Amsterdamse beurs gegaan en is op dit moment aan het zoek naar een geschikte fusie kandidaat.

Zie voor meer informatie de website van Dutch Start Companies.

Start bedrijf 2018
Start participatie 2018
Aantal medewerkers ca 12
https://dutchstarcompanies.com/

Gefuseerd met CM.com in 2020

Youfone zakelijk

Zakelijke telecommarkt

Rotterdamse telecomprovider Youfone heeft een belang genomen in Datri, het bedrijf dat geavanceerde technologie eenvoudig en toegankelijk maakt voor bedrijven. Hiermee wil Youfone haar diensten in de zakelijk markt introduceren. Datri zal vanaf nu verder gaan onder de naam Youfone zakelijk en daarmee MKB klanten een geweldige telecommunicatie ervaring bieden tegen een redelijke prijs.

Please ask m

SaaS-oplossing voor de hotel- en vergaderbranche

Please ask m is een startup gestart in 2020 welke als missie heeft ‘Serve Happiness’ waarbij ze haar klanten gelukkig maakt door middel van de inzet van Software as a Service in de hospitality branche. Het product van Please ask m heet ‘m’ en is een AI gedreven software waarmee u uw vergader- en hotelaanvragen binnen een half uur afhandelt.

CM.com

Mobiele Communicatie- en betaaloplossingen

CM.com is een full-servicecommunicatieprovider wat het leven gemakkelijker, veiliger en mooier wilt maken door mensen via een efficiëntere en klantvriendelijkere manier met elkaar in contact te brengen. Waar CM.com dat in 1999 begonnen is als een sms-dienstverlener, bieden ze deze verbinding nu via interactieve voice oplossingen, messaging kanalen, een customer data platform en Europa’s meest innovatieve betaalmethode.

Eneco eMobility

Toekomstbestendige laadoplossingen

Eneco eMobility is een laaddienstverlener in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Eneco eMobility geeft advies op maat en verzorgt de installatie van laadpalen, de hosting, het onderhoud en de service bij storingen en problemen. Ze vinden het belangrijk dat elektrisch rijden ook echt duurzaam is. Daarom laad je bij Eneco eMobility altijd op 100% duurzame stroom, afkomstig van Europese zonne- en windenergie.

Start bedrijf 2020
Start adviseurschap
2020
Aantal medewerkers
ca 10
www.youfone.nl

Start bedrijf 2019
Start adviseurschap
2020
Aantal medewerkers
ca 15
www.pleaseask.com

Start bedrijf 1999
Start participatie
2019
Aantal medewerkers ca 250
www.cm.com

Start bedrijf 2018
Start adviseurschap
2019
Aantal medewerkers
ca 150
www.eneco-emobility.com

Axoft

IT & Telecom dienstverlener

Axoft is de ICT en Telecom dienstverlener van Rotterdam – Rijnmond. Axoft levert sinds 1994 ICT en Telecom diensten aan duizenden bedrijven. Axoft heeft jarenlange ervaring en biedt betrouwbare grote merken (KPN, Microsoft, VMware, Cisco) persoonlijke en flexibele service. Axoft heeft vestigingen in Rotterdam, Schiedam en Ridderkerk. De klantgerichte service wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week op een professionele wijze verleend.


Start bedrijf
 1994
Start participatie 
1994
Aantal medewerkers
 ca 55
www.axoft.nl

Vastgoed portefeuille

Vastgoed

Invint heeft een vastgoedportefeuille met daarin een aantal kantoorpanden, huizen en appartementen welke verhuurd worden. Vastgoed en de daarbijbehorende activiteiten zijn niet de core business van invint maar zorgt wel voor een stabiele verdeling van de investeringen met gerenommeerde bedrijven, start-ups en een aantal grotere risico initiatieven.

 

 

 

 


Start bedrijf
1999
Start participatie NVT
Aantal medewerkers NVT
www.invint.nl/vastgoed/

 

Dutch Star Companies N.V. 

Investeringsverhikel

Dutch Star Companies ONE, is een investeringsverhikel waar vermogende ondernemers samenkomen om hun kennis, kunde en kapitaal te bundelen. Het bedrijf is op 21 februari 2020 gefuseerd met CM.com wat na 21 jaar gezorgd heeft voor een beursgang. Het bedrijf heeft miljoenen euro’s in CM.com gestoken, in ruil voor ongeveer een derde van de aandelen.

 

 

 

Start bedrijf 2018
Start participatie 2018
Aantal medewerkers ca 12
https://dutchstarcompanies.com/

Gefuseerd met CM.com in 2020

Bitfactory

Next step digital_

Bitfactory is een digital agency voor strategie, design en technologie. Vanuit hun ‘factory’ in Rotterdam ontwikkelen ca 40 Bits, in nauwe samenwerking met ambitieuze merken digitale producten die hun klanten blij maken en hun business laten groeien. Denk hierbij aan high-end websites & portal, digital commerce en software & apps. Zo zorgen ze voor digitale innovatie binnen de branches: business & industrie, food & brands, agri- & horticulture, startups & scale-ups, (semi) overheid en goede doelen. In 2006 is Bitfactory ontstaan uit het samengaan van twee kleinere webbedrijven. Van daaruit is het bedrijf gaan groeien en bedient nu mooie klanten zoals Tony’s Chocolonely, Dr. Oetker, TNO, Bayer, NPO en Samskip.

 

Start bedrijf 2000
Start participatie 2017
Aantal medewerkers ca 40
www.bitfactory.nl

Clay

Cloud locking solutions

De Clay technologie zorgt ervoor dat je een deur met je telefoon kunt openen. Of je er nu daadwerkelijk voor staat, of aan de andere kant van de wereld bent, de Clay app geeft toegang. In goed Nederlands: Clay levert cloud locking solutions. Het is een zeer innovatief Internet of Things bedrijf. Ze leveren oplossingen voor zowel bedrijfsleven, hotelketens als de zorg en voor onder andere retail en co-working spaces. In de toekomst komen hier waarschijnlijk de smarthouses van consumenten bij. Wereldwijd is Clay in 90 landen actief samen met hun belangrijkste partner Salto en met Regus, Spaces en Prosegur.

Datri

Connecting Companies

Datri verbindt klantlocaties met klantlocaties, klantlocaties met datacenters en klantlocaties met de Cloud op basis van besloten datanetwerken. Vanuit een carrier neutraal oogpunt wordt er voor het verbinden van de locaties gebruik gemaakt van de beste, meest kosten efficiënte infrastructuur die er op een locatie mogelijk is. Tevens biedt Datri een scala aan mobiele dataoplossingen die de groeiende mobiele connectiviteitsbehoefte in vullen.

Snel Internet

Online hosting

Snel Internet Services B.V. (Snel IS) biedt betrouwbare webhosting. Snel IS werkt momenteel met het label Snelserver.com en zal dit in de toekomst uitbreiden met onder andere SnelVPS.com. Snelserver is 100% geautomatiseerd, waardoor de klant binnen enkele minuten gebruik kan maken van VPS of een server. Snelserver werkt met een professioneel team en biedt Live Sale en Support hulp met een superieure kwaliteit.

Qweb

Born to host

Qweb Internet Services B.V. is een zakelijke en commerciële hosting provider actief in de Benelux. Qweb biedt sinds het jaar 2000 professionele hosting en is gespecialiseerd in professionele oplossingen zoals Magento webshops, WordPress en Drupal. Qweb maakt gebruik van meerdere datacenters, heeft een goed bereikbare helpdesk en levert indien nodig 24 uur per dag, 7 dagen per week dienstverlening.

Start bedrijf 2012
Start participatie 
2012
Aantal medewerkers ca 50
www.my-clay.com

Verkocht in 2017

Start bedrijf 2016
Start participatie 2016
Aantal medewerkers ca 10
www.datri.nl

Start bedrijf 2011
Start participatie
 2011
Aantal medewerkers ca 10
www.snel.com

Verkocht in 2015

Start bedrijf 1996
Start participatie
 2006
Aantal medewerkers ca 10
www.qweb.nl 

Verkocht in 2015

Smmart B.V.

Grafisch design bureau

Smmart is een grafisch design bureau gericht op de zakelijke markt. Van huisistyle tot aan website worden door Smmart gerealiseerd. Na de verkoop van de aandelen in Smmart is Smmart omgedoopt tot het bureau van AdrianKuipers.com met als grote inspiratiebron Africa.

Vastgoed portefeuille

Vastgoed

Invint heeft een vastgoedportefeuille met daarin een aantal kantoorpanden en een aantal appartementen welke verhuurd worden. Vastgoed is niet de core business van invint maar zorgt wel voor een stabiele verdeling van de investeringen met gerenommeerde bedrijven, start-ups en een aantal grotere risico initiatieven.

 

Abonneman

E-Commerce

Abonneman was 1 van de eerste webshops van Nederland met de verkoop van ondergoed en sokken. Door de unieke samenwerking tussen een media bureau, een webdeveloper en een modebedrijf dachten wij de wereld te gaan veroveren. Helaas zijn we nooit verder gekomen dan een paar duizend sokken en onderbroeken. Timing is alles en hier waren we te vroeg.

Start bedrijf 2000
Start participatie 
2006
Aantal medewerkers ca 10
www.smmart.nl

Verkocht in 2010

Start bedrijf 1999
Start participatie
NVT
Aantal medewerkers NVT
www.invint.nl/vastgoed/

 

Start bedrijf 1996
Start participatie 1996
Aantal medewerkers ca 4
www.abonneman.nl

Gestopt